زوج های خوشبخت چطور رابطه خود را سالم حفظ می کنند؟ زوج های خوشبخت هم قطعا و بطور حتم در رابطه فراز و نشیب تجربه می کنن، اما به نظر می رسه (و پژوهش های زیادی هم نشون داده) که زوج های خوشبخت یک سری کار انجام می دن که رابطه آنها لذت بخش تر از دیگرانه، در این مطلب نکات جالبی در مورد این رفتار ها نوشته شده است.
ارتباطات بخش اصلی از یک رابطه سالم است. زوج های سالم با هم وقت صرف می کنند. مهم است که به جز فرزندپروری و نگهداری از خانه راجع به موارد دیگر هم باهم صحبت کنید.
سعی کنید هر روز چند دقیقه را به بحث در مورد موضوعات شخصی عمیق تر بپردازید تا در دراز مدت با شریک زندگی خود در ارتباط باشید.
این به این معنی نیست که شما باید از مطرح کردن مشکلات و سختی ها خودداری کنید. نگه داشتن نگرانی ها یا مشکلات خودش هم می تواند باعث کینه شود. ولی یادتان نره که موقع بحث در مورد موضوعات سخت، مهربان بودن ارزش داره.
تحقیقات نشان می دهد که نحوه برقراری ارتباط با شریک زندگی خیلی مهمه و ارتباطات منفی می تونه تأثیر منفی بر روابط داشته باشد.
اختلاف نظرها در هر رابطه ای هست، اما مدل جر و بحث هم مهمه و بعضی وقت ها آسیب زننده اس.
زوج هایی که در هنگام مشاجره از رفتارهای مخرب استفاده می کنند مانند داد زدن، انتقادات شخصی یا کناره گیری از بحث، بیشتر از زوج هایی که سازنده دعوا می کنند از هم جدا می شوند.
استفاده از استراتژی های سازنده مانند گوش دادن به نقطه نظرات همسرتان و درک احساسات او برای کنار آمدن با اختلاف نظرها می تونه خیلی به رابطه ات کمک کنه.
درسته بچه داری و تعهدات کاری و مشکلات روز کارو یکم سخت کرده ولی بازم میشه با اتفاقات جالب رابطه رو خوب و صمیمی نگه دارید.
یک سری اتفاقات جدید می تونه کمک کننده باشه، مثلا همیشه به یک رستوران یا پارک نروید.
جاهای مختلف رو تجربه کنید، یک سبک فیلم (در ساعت و روز مشخصی) نبینید میشه روزهای مختلف کارهای متفاوتی کرد. رقصیدن، پیک نیک بعدازظهر، شرکت کردن در کلاس مشترک و کلی کارهای دیگه.
حالا سوال اینجاس هنگام بروز چه مشکلاتی باید کمک گرفت و با متخصص مشورت کرد؟
هر رابطه ای فراز و نشیب داره ولی خوب یه سری اتفاقات می تونه تاثیرات خیلی منفی در رابطه داشته باشه.
مسائل مالی و برخورد با خانواده همسر می تونه بارها و بارها مشکل ساز بشه. اتفاقا یکی از نشانه های مشکل های تاثیرگذار همینه که بارها و بارها تکرار بشه در این صورته که یه روانشناس می تونه بهتون کمک کنه.
این رو یادتون نره حتما لازم نیست صبر کنید تا رابطتتون به مشکل بخوره و بعد با کمک مشاور بخواین حلش کنید. درست مثل نگه داری از دندون میمونه. قبل از اینکه به عصب برسه و اون دندون رو از دست بدید می تونید پیشگیری کنید.
مشاور و روانشناس هم اگر به موقع استفاده شه خیلی بهتر میتونه بهتون کمک کنه.
برای رابطه خوب تر لازمه وقت بزاری و تلاش کنی رابطه خوب ساختنیه، میدونم که می تونی.
امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید و بتونیم در کنار هم رشد کنیم و یادگیری های جدید داشته باشیم.
من علیرضا صدیق منش روانشناس مثبت، به عنوان عضو کوچکی در جامعه روانشناسی با ترجمه این متن و انتشار مطالب مختلف در کنارت هستم تا زندگی بهتری تجربه کنی.
لینک این مطلب رو برای دوستات بفرست تا کنار هم یادبگیریم و کمک حال هم باشیم.
منبع:
https://www.apa.org/topics/healthy-relationships